Tips


Card image cap
TIPS FOR ARRANGING GOODS AFTER MOVING

Moving house is a very complicated job no matter during the process pre and post moving. After moving, the house still look neat because the items are still stored in the box.

Read more
Card image cap
ADVANTAGES OF TRUCKS FOR THE GOODS

Truck is a large vehicle that is used to transport goods by road. A truck is an open vehicle used for carrying goods on a proper way.

Read more
Card image cap
TIPS FOR BEDROOM DECORATION

Are you plan want to give your own home a little makeover, the bedroom can be a challenging place to make feel well designed, because it’s all about coziness and functionality.

Read more
Card image cap
TIPS FOR HOUSE MOVING HOUSE | KITCHEN APPLIANCES

Moving your house is a big task. You need to pack and prepare all of your sensitive belongings before packing.

Read more
Card image cap
OPEN AND FIX AIRCOND AND WORKSTATION

An air conditioner is a system that is used to cool down a space by removing heat from the space and moving it to some outside area.

Read more
Card image cap
PACKING TIPS (MOST COMMON PACKING MISTAKES)

Shipments endure a lot movement and handling so proper packing is a must. A package's journey from sender to recipient hits a lot of bumps in the road literally.

Read more
Card image cap
PURPOSE OF MOVING TO A PLACE

There are many reasons why a person moves from the location of the old house to the new house.

Read more
Card image cap
TIPS FOR WRAP AND PACK ELECTRONIC ITEMS

Before you are ready to pack your electronics for moving, you will need to make sure that your equipment is ready to be packed up safely for the move ahead.

Read more
Card image cap
TIPS OF SELECTION BOX WHEN MOVING HOUSE

Corrugated cardboard provides a stable cushion for any product, keeping items safe during long-distance transportation, shipping and handling.

Read more
Card image cap
ASSEMBLE AND DISASSEMBLE FURNITURE (BEDS, WALL UNITS AND TABLES)

Movers will assemble and disassemble your furniture.

Read more
Card image cap
TIPS FOR DECORATING LIVING ROOM

After moving to a new home, the living room is one of the spaces that need to be decorated and need to be decorated to look more neat and attractive.

Read more
Card image cap
DIFFERENCES BETWEEN RENT TRUCKS AND MOVERS

Many of us still think rental trucks and movers are the same. Actually rental trucks and movers are two different things

Read more
Card image cap
PROPER LIFTING TECHIQUES |SAFETY MEASURES WHEN LIFTING HEAVY GOODS

During lifting heavy equipment, they are principles need to be followed. Lifting heavy items is one of the leading cases of injury in the workplace.

Read more
Card image cap
TIPS PINDAH RUMAH 6.0

BILA DAH UPAH MOVERS, PERLU KE TUAN RUMAH MENGEMAS JUGA???

Read more
Card image cap
TIPS FOR MOVING HOUSE

Moving House is Relocation, also known as moving, or moving house, is the process of one or more individuals leaving one dwelling and settling in another. A move can be to a nearby location within the same neighborhood, a much farther location in

Read more
Card image cap
TIPS PINDAH PETI AIS

Ketika ingin memindahkan peti sejuk ia perlu dengan caranya bagi mengelakkan daripada peti sejuk tersebut rosak. Antara caranya ialah:

Read more
Card image cap
TIPS CARA MENJAGA MESIN BASUH

Di sini kami ingin berkongsi cara-cara untuk menjaga mesin basuh anda. Ramai orang yang tidak ambil peduli dalam cara menjaga mesin basuh mereka. Mesin basuh jika dijaga dengan baik ia akan dapat digunakan dalam jangka masa yang panjang.

Read more
Card image cap
3 TIPS DALAM PEMILIHAN LORI

Pemilihan lori adalah sangat penting untuk melancarkan urusan perpindahan. Jadi disini kami ingin berkongsi sedikit sebanyak mengenai tips untuk memilih lori apabila ingin pindah rumah.

Read more
Card image cap
TIPS MUDAH UNTUK OPEN HOUSE

Hari ni Cik Admin nak share sikit dekat hampa semua pasai tips mudah buat open house. Almaklumlah dah masuk pertengahan bulan syawal ni mesti ramai yang nak buat open house kan. So kat sini ada sedikit tips yang Cik Admin nak hampa semua tahu.

Read more
Card image cap
TIPS CARA MEMBUNGKUS BARANG UNTUK PINDAH

Tips cara membungkus baranguntuk pindah”. Nak tahu tak ? okay, untuk pindah rumah memang perkara yang menyeronokkan. Tapi perkara yang tak seronok apabila kenamengemas dan membungkus barang yang perlu dibawa.

Read more
Card image cap
TIPS CARA MEMBELI AIRCOND

Assalamualaikum, Hakak Movers in the house !! Hari ini hakak movers nak story morries dan share “TIPS MEMBELI AIRCOND”. Hahhh !! yang kakak makcik pakcikk nak pakai aircond tapi tak tahu apa – apa pasal aircond.

Read more
Card image cap
MOVING TIPS WHEN WORKING WITH MOVERS

Your team of professional movers and packers is there to help. So you can help them out by making sure they have all the information they need. Here are a few things you can do to help your team movers and packers out on moving day.

Read more
Card image cap
TIPS MEMILIH WARNA CAT DAPUR

Tips Memilih Warna Cat Dapur – Kenyamanan saat berada di dapur sangat penting bagi seorang ibu rumah tangga. Dengan kenyamanan itulah kegiatan di dapur menjadi lebih menyenangkan.

Read more
Card image cap
TIPS MEMULAKAN PROSES PINDAH RUMAH

Pemilihan Perkhidmatan Movers dan Packers yang terbaik mampu menjadikan proses pemindahan anda suatu pengalaman yang berbeza. Dapatkan Team yang terbaik untuk support perpindahan anda dan dapat megurangkan stress sepanjang proses perpindahan.

Read more
Card image cap
QUOTATION PERCUMA PINDAH RUMAH

Ada yang akan tanya kalau untuk site visit perlu bayar ke? Jawapan kami ialah, ianya PERCUMA untuk area Klang Valley.

Read more
Card image cap
Buka pasang katil | Pakar Buka Pasang Katil

Setiap rumah mempunyai bilik tidur. Setiap rumah mempunyai sekurang-kurangnya 2 atau 3 bilik tidur dan setiap bilik semestinya mempunyai katil yang berbeza saiz dan fungsinya.

Read more
Card image cap
TIPS KEMAS BILIK

Bila sebut “Bilik Tidur” akan terbayang ruangan yang penuh dengan baju dan barangan berharga yang disimpan di dalam bilik. So hari ni, kami nk kongsikan dengan anda tips untuk mengemas bilik tidur, Jom kita mulakan!

Read more
Card image cap
TIPS SEBELUM BALIK KAMPUNG

Pada kali ini, Cik Admin nak share sikit dekat hampa semua pasai tips-tips dan persediaan sebelum pulang ke kampung sempena Hari Raya ini agar hampa semua dapat beraya dengan tenang bersama keluarga tersayang.

Read more
Card image cap
TIPS AMALAN DAN DOA PINDAH RUMAH BARU

Jika anda ingin memasuki ke rumah baru atau pindah rumah sama ada rumah sendiri atau sewa dan kosong, anda tidak digalakkan masuk begitu sahaja tanpa sebarang amalan atau doa yang telah diamalkan oleh orang-orang Islam.

Read more
Card image cap
TIPS PEMILIHAN PERABOT RUMAH

agak memeningkan kepala kalau tiada ilmu asas dalam aspek pemilihan perabot. Lebih-lebih lagi jika kita memiliki ruang yang agak terhad, pemilihan perabot haruslah sesuai supaya suasana dalam rumah anda lebih kemas & tersusun.

Read more
Card image cap
TIPS UNTUK PINDAH RUMAH TANPA STRESS

Memindah rumah adalah satu proses yang melecehkan! Elakkan daripada mencabut rambut kerana stress dengan 29 tips berguna ini.

Read more
Card image cap
TIPS PEMILIHAN LORI

“Puan nak buat tempahan untuk sewa lori 1 tan atau 3 tan?” “Ha? Mana saya tahu. Saya tak biasa lori ni. Saya tak berapa tahu sangat bab-bab saiz lori.”

Read more
Card image cap
TIPS OBVIOUS REASONS WHY HIRING PROFFESIONAL MOVERS AND PACKERS

IPS OBVIOUS REASONS WHY HIRING PROFFESIONAL MOVERS AND PACKERS

Read more
Card image cap
TIPS FOR MOVING FURNITURE UP STAIRS

If you’ve had to move to an apartment on a higher floor, or you’ve had to move items to another floor of a house, you know how difficult it can be. Heavy and bulky items are the most difficult as you combine weight with low maneuverability.

Read more
Card image cap
WHAT EQUIPMENT DO PROFESSIONAL MOVERS USE?

Besides our strong, highly trained crews, theres a reason why you want to hire a professional for your move.

Read more
Card image cap
KRITERIA MOVERS PILIHAN PELANGGAN

Terdapat beberapa kriteria yang dikehendaki oleh pelanggan semasa mencari atau memilih movers untuk pindah rumah. Antaranya ialah movers yang menepati masa, bersikap jujur serta komited dan berdedikasi.

Read more
Card image cap
5 SEBAB KENAPA PINDAH RUMAH

Pindah rumah adalah salah satu momen yang besar dalam kehidupan seseorang kerana ia melibatkan proses yang rumit dan banyak perkara yang perlu dinilai sebelum membuat keputusan akhir untuk berpindah.

Read more
Card image cap
TIPS PINDAH RUMAH APARTMENT

Setiap orang yang ingin pindah rumah mesti memikirkan banyak benda yang perlu diuruskan kerana pindah rumah bukan sesuatu proses yang mudah. Namun begitu, terdapat 5 tips yang boleh dilakukan bagi mereka yang ingin berpindah ke rumah apartment.

Read more
Card image cap
TIPS UNPACK BARANG PINDAH RUMAH

Proses pemunggahan barang pindah salah satu aktiviti yang mengujakan tetapi pada masa yang sama sangat memenatkan. Lebih memenatkan lagi sekiranya kita memunggah semua barang pindah pada masa yang sama dan akhirnya tiada satu pun berjaya dikemaskan.

Read more
Card image cap
KELEBIHAN STRETCH FILM

Stretch film atau plastic wrapping ialah plastik yang digunakan untuk membungkus barang dalam waktu yang singkat. Penggunaan stretch film dalam proses pengiriman barang akan menjadikan barang yang dihantar kemas dan tidak mudah bergerak.

Read more
Card image cap
TIPS BUNGKUS BARANG MUDAH PECAH

Barang mudah pecah memerlukan penelitian yang lebih ketika membungkusnya supaya barang tersebut tidak rosak, calar atau pecah. Berikut merupakan perkara yang anda perlu tahu bagi memastikan barang berharga anda tiba di rumah baharu dengan selamat.

Read more
Card image cap
TIPS PINDAH RUMAH DAN PACKING BARANG DENGAN ANAK-ANAK

Apabila ingin berpindah ke tempat baharu, anda akan berasa tertekan dan risau lebih-lebih lagi bagi anda yang dah berkeluarga dan mempunyai anak kecil. Hal ini kerana ada banyak perkara yang perlu dilakukan dan diselesaikan.

Read more
Card image cap
TIPS PACKING DENGAN HAIWAN PELIHARAAN

Haiwan adalah makhluk yang sangat sensitif dengan perubahan. Hal ini kerana mereka tahu apabila ruang mereka terasa diancam. Terdapat beberapa tips ketika packing yang boleh dilakukan anda bersama haiwan peliharaan anda.

Read more
Card image cap
Kelebihan Menggunakan Bubble Wrap

Tatkala mengemas barang-barang untuk pindah rumah pasti ada terdetik rasa risau dengan barangbarang seperti pinggan mangkuk, perabot dan koleksi-koleksi anda yang berharga akan pecah atau tercalar ketika proses pemindahan rumah.

Read more