Tips


7 moving essentials you need
7 MOVING ESSENTIALS YOU'LL NEED ON MOVE IN DAY

There are still a lot of people who do not know how to pack the furniture, electronics, and other items in the house before moving to a new house. Improper use of essentials will cause the items to be damaged after moving the items to a new house.

Read More
Gambar Katil
TIPS HIAS BILIK TIDUR NAMPAK LUAS

Selepas berpindah rumah sudah semestinya hias bilik tidur merupakan sesuatu perkara yang ingin dilakukan. Bilik tidur merupakan salah satu tempat yang boleh mengambarkan warna, perasaan, dan koleksi kegemaran seseorang. Memiliki bilik tidur yang luas dan selesa sudah semestinya idaman setiap orang.

Read More
AM PRO MOVER TRANSFORTATION
KELEBIHAN SEWA MOVERS PROFESIONAL

Ramai yang masih beranggapan bahawa sewa movers profesional sesuatu yang membazir. Malah masih ada yang beranggapan bahawa sewa movers dengan sewa lori adalah perkara yang sama. Ada juga yang mengambil keputusan untuk pindahkan semua barang sendiri demi menjimatkan kos mereka untuk berpindah.

Read More
mengangkat perabot di tangga
CARA MENGGANGKAT PERABOT BERAT MENGGUNAKAN TANGGA

Angkat perabot berat sememangnya bukan sesuatu yang mudah, tambahan lagi apabila anda terpaksa angkat perabot berat guna tangga. Jika anda menggunakan cara angkat perabot yang salah kemungkinan akan merosakkan perabot ataupun mengalami kecederaan yang serius.

Read more
AM PRO MOVER TRANSFORTATION
CARA DO-IT-YOURSELF (DIY) PERABOT LAMA

Pada musim pandemik covid-19, rakyat perlu berjimat cermat dan perlu berbelanja mengikut keutamaan iaitu mengutamakan barang keperluan melebihi barang kehendak. Namun begitu, setiap kali perayaan sudah pasti kita inginkan perabot yang baru untuk menjadikan ruang dalam rumah kita lebih meriah untuk menarik perhatian para tetamu (pastikan anda mengikut S.O.P semasa perayaan).

Read More
AM PRO MOVER TRANSFORTATION
TIPS BAIKI PERABOT KAYU

Baiki perabot kayu sendiri selalunya memerlukan anda untuk memulakan dengan perabot yang sudah usang. Terdapat banyak jenis perabot kayu dan aksesori jadi setiap jenis pembaikan juga akan berbeza-beza.

Read More
AM PRO MOVERS TRANPORTATION
TIPS ELAK DITIPU LORI SEWA / MOVERS

Disebabkan oleh beberapa faktor, berpindahan telah menjadi satu keperluan terutamanya jika anda perlu berpindah ke sesuatu tempat yang jauh disebabkan hal yang tidak dapat dielakkan. Walaupun berpindah tidak semudah yang disangkakan, syarikat movers / lori sewa boleh membuat perpindahan anda menjadi lancar atau mimpi buruk kerana ditipu.

Read more
AM PRO MOVER TRANSFORTATION
TIPS CARI BILIK / RUMAH SEWA UNTUK PELAJAR

Sestengah universiti atau kolej kebiasaan menyediakan asrama untuk pelajarnya hanya selama setahun. Selepas dari setahun pelajar mempunyai dua pilihan sama ada ingin menetap di asrama atau mencari bilik / rumah sewa. Seperti mana yang kita tahu, kebanyakan student tidak mempunyai pendapatan dan wang pinjaman juga tidak mencukupi untuk setiap semester.

Read More
AM PRO MOVER TRANSFORTATION
TIPS PINDAH PERABOT BERAT

Untuk pindahkan perabot berat biasanya akan kelihatan sebagai sesuatu yang merumitkan. Akan mungkin akan berpeluh dan mengalami sakit di bahagian tulang belakang. Oleh sebab itu anda memerlukan bantuan dari rakan-rakan anda untuk membantu pindahkan perabot berat.

Read More